Tuesday, May 3, 2011

Peach Philosophy

Věřte či nevěřte, mě opravdu zajímá světové dějiny, ale dneska se nemůžu soustředit a nic mě nebaví, tak jsem surfovala po netu (klasika) a koukala jsem na různý články o módě a všechno co se točí okolo toho. Byla jsem na strankách amerického Elle a našla jsem článek, která se jmenuje Weight in Hollywood, kde se spisovatelka se ptá jestli konečně skončí éra Heroin Chic, která začala s Kate Moss (pro Calvin Klein) a pokud se konečně vrací éra Glamazons, když modelky měly prsa, zadek - když vpadaly zdravě. Ono je to unavující, když vidíš vychrtlý modelky, které se promenádují po catwalk v oblečení, který mají být pro nás. Vás to neunavuje? Mě jo, mě to upřimně s.... Ten článek si přečtěte, je pouze v angličtině, ale pokud to hodíte po kouskách do Google Translate, tak vám to přeloží správně (snad).
Ne tolik u chlapů jako u žen se točí téma o figuře modelek, jak toho dosáhnout, jak zhubnout, jaká váha je módní a další debilizující diskuze, které dokážou zničit myšlení nejen žen, ale i dospívajících holek. Já mám absolutní odpor k tomu, když v časopise ukážou vyretušované ženy. Jsou i různý diety, který si můžete vyzkoušet, aby jste zhubla. Jo jo, oni vám taky hovning pomůžou, jelikož každý má jiný tělo, a trochu jinak funguje (metabolismus, tlak, atd) a tak se musíme k tomu přizpůsobit. Já jsem si taky vyzkoušela skoro všechny diety, které existují protože jsem měla strach, abych nebyla tlustá, tak jsem jedla jenom jogurty a zeleninu, až jsem přestala uplně jíst. Kvůli čemu? Abych přece vypadala jako ty modelky si maličkým zadečkem (nebo s žádným), hubený stehna, atd. Tak oni v tom časopise mě dokázali tak oblbnout těma retušovanýma a vychrtlýma modelkama, že jsem skoro umřela. Tak jsem se z toho probrala a zjistila jsem, že je v pořádku jíst těstoviny, vajíčka na másle, koblihy a další, ale něco za něco. Musím k tomu cvičit. Stejně, proč bych chtěla být tou holkou v časopise? Proč nechi být Julie the Peach Girl? Proč my se necháváme oklamat tím co nám cpou časopisy a proč tam nikdy nenapíšou: 
Buďte svá! 

Believe or not, I really do like World history but today I can't focus & nothing seems to catch my attention so I was surfing on the internet during class (surprise) & I was reading some articles about fashion & everything which revolves around it. I was on the pages of American Elle & I found an article called Weight in Hollywood, where the writer is talking about & asking if the Heroin Chic era (which started with Kate Moss for Calvin Klein) is coming to an end & making way for the rebirth of the Glamazon era, when women looked healthy. It's tiring to constantly see emaciated models who are walking on the catwalk, wearing clothes meant for normal sized women. Aren't you tired of it? I am and to be honest it really makes me mad. Read the article & I think you might agree with me or the author.
Men don't really have problems about their physic like women do. Women see pictures & read articles about celebrities & how they lost weight, how to lose weight yourself, which weight is fashionable at the moment & other debilitating articles, which can distort the thinking of not only women, but also teenage girls. It disgusts me when I see pictures of airbrushed models in magazines & then next to it an article on how to lose weight so you can look like the girl. There are diets you can try out so you can lose weight. Yeah, yeah, they won't do nada for you (ok some will but for the most part no), since every one of us has a different body & functions differently (metabolism, blood pressure, etc) so we have to acclimate our diet to it. I've tried all the diets in the World because I used to be so afraid of being "fat" so all I ate was yogurt & vegetables until I completely stopped eating. Why? Well to look like those models with their small butt (or none), skinny thighs, etc. So the media was able to stupefy me with those photo-shopped & emaciated models to the point I almost died of being malnourished. Well, I got out of it & found out that it's OK to eat pasta carbonara, eggs, butter, donuts, etc but an eye for eye right? Well I want to eat pasta, I better go for a run or at least a walk. Besides why would I want to be that girl in the magazine? Why don't I want to be Julie the Peach Girl? Why do we let the magazines tell us what to do, why don't they say:
Be Yourself!



Cindy Crawford from the Glamazon era vs. Kate Moss for Calvin Klein

What do you think?

8 comments:

  1. Mě už ty vychrtlý modelky taky štvou! ;)

    ReplyDelete
  2. Mě to štve i ohledně hereček, včera jsme byli s milým v kině a na plátně se producírovala podobná Kate Moss v bikinách, tak jsem se až zastyděla a říkala si, teď mě asi někde milý vymění :( pak mi ale hlavou proběhlo, proč sakra ?! Pravda, zhubnout bych potřebovala, protože jsem celkem malá a pak mi není skoro žádné oblečení, ale nechtěla bych být jako anorektičky. Myslím, že se svojí slovanskou postavou ani nemůžu :D.

    ReplyDelete
  3. ja sa na to ani nepozerám ;)

    ale máš pravdu, modelky určuje ženám, alebo skôr dospievajúcim babám ako majú vyzerať.. a pritom je to veľakrát retuš alebo takéto drastické diéty...

    podľa mňa je dôležité že sme zdravé a myslím, že pokiaľ nie sme nejaké mega guľky, nemáme čo riešiť :D

    a z tých časopisov by som vychrtlé modelky vyhodila! alebo to aspoň pomiešala s plnšími dámami ;)

    a medzi tými dvoma fotkami ;) neviem, nejako extra sa mi ani jedna nepáči, ale tá so Cindy má podĺa mňa lepšiu atmošku :)

    no tvoja je jednoznačne najlešpia!

    ReplyDelete
  4. Cindy Crawford je jednoznačne krajšia ! :) a úplne s tvojím článkom súhlasím..

    ReplyDelete
  5. bello il post,i problemi e le reali tematiche trattate,purtroppo sono realta quotidiane l'anoressia e i modelli per i giovani che distorgono totalmente il vero messaggio della creativita e della moda.Purtroppo... Brava Julie!!!

    ReplyDelete
  6. Protoze je to byznys...kolik penez zensky utrateji za posilovny, priblbly bio potraviny, trenery a blablablabla...jasne, ze se mi urcita kostnatost libi, ALE...ja rada zeru, ne JIM, ZERU! :-D takze se radsi najim dle chuti a radosti a citim se jako plnohodnotny clovek:-) v zivote jsem nedrzela dietu a jak to vypada uz ani nebudu, staci chodit na dlouhe prochazky a usmivat se:-)

    ReplyDelete
  7. mne by stačilo kebyže som chuda ako cindy! :D

    ReplyDelete
  8. @Andrea: jsem ráda, že souhlasis!
    @Bezega: absolutně stebou souhlasim! nenechávej se oklamat tím co vidíš v kině nebo v jakkémkoliv médiu, protože je to nereálný svět!
    @Kato: Vybrala jsem si Cindy, protože ona měla normální tvary a ne oproti třeba Kate Moss, která má tělo jako 11-ti letá holka, to prostě nejde mít takový tělo pokud nemáš super metabolismus anebo když nejíš! Doufám, že opravdu začnou mít ženský třeba i se sportovními tvary!
    Daria: Máš naprostou pravdu, protože kdybychom byli nuceny se koukat na modelky, které vypadají jako normální ženský tak bychom nechodili na liposkuce nebo na další různé procedury kde nás budou "okrašlovat". Musíme se starat o své tělo, protože je jediný! Být zdravá!

    ReplyDelete