Wednesday, January 30, 2013

F*ck it!

My body temperature is about as schizophrenic as the weather in the Czech Republic. One day it's -20 C and then before you know it, it's a 35 degree change; +12 C. It's the same thing with my body temperature. That's what chemotherapy does to you. You go through early "menopause". Well, without all the raging- monster- fire- breathing- I -will -kill- you deal. Right after chemotherapy I am anemic, so I'm freezing all the time. Then comes the heat flashes and I'm a bald sweaty ... no, not an old, fat dude, but an ex-cancer patient (yes! EX). The final confirmation will come on the 8.2., when the doctor will tell me that I'm all set and good to go. 
Back to being bald and sweaty. I don't know how many of you remember the one episode on Sex and the City, when Samantha gets breast cancer and is speaking at the benefit. She's really boring and starts having a hot flash. Then says: "Oh just fuck it! If any of you are having hot flashes like me, you deserve a fucking medal!" Takes of her wig and inspires other breast cancer survivors to do so. I hope to one day be that inspirational for other cancer fighters, doesn't matter what type they are kicking butt or kicked butt. As long as they feel beautiful even without their hair!
~
~Teplota meho tela je asi tak schizofrenni jako pocasi v Cechach. Jeden den je -20 C a nez se dokazete ohrat u caje, je 35-ti stupnova zmena. +12 C. Takhle to asi je s mym telem. To je co chemoterapie s tebou udela. Prochazis s predcasnou "menopauzou". Teda, bez te casti, zurici- zrudna - budu-na-tebe-dychat-ohen- a pak te-zabiju. Tesne po chemoterapii jsem anemicka (chudokrevna), takze neustale mrznu. Pak prichazi naval horka a jsem potici se, plesata .... ne, nejsem stary, tlusty dedek, ale byvala pacientka rakoviny (ano! byvala!). Hlavni kontrola bude 8.2., kdy doktor potvrdi, ze jsem v poradku. 
Zpatky k pocitu byt plesata a neustala se potit. Nevim, kolik z vas si pamatuje na jeden specificky dil na Sex ve Meste, kdy Samanta dostala rakovinu prsu a musela mluvit na beneficnim veceri. Mluvi docela nudne a pritom ma naval horka. Pak rekne: "A doprdele s tim! Pokud nekdo z vas ma navaly horka jako ja, tak si zaslouzite podelanou medaili!" Sunda si paruku a inspiruje dalsi zeny, ktere prezily rakovinu prsu. Doufam, ze jednoho dne muzu byt takto inspirativni i pro ostatni bojovnice (ku) rakoviny a nezalezi na tom pokud stale bojujou s rakovinou anebo uz ji nakopaly do zadku! Hlavne, aby se citily krasne i bez vlasu!


Ok. So I can be tough and all, pretend like I don't need a wig and I'm not ashamed. But you know, it does get cold. Even if it is +12 C. Even when I am at home, I get cold on my head from time to time. Mom's rule of "no hats in the house" don't apply to me anymore! Muahaha... rebellion! That's the Cossack in me. 
When it's -20 C I like wearing my rabbit fur Cossack hat, but then comes a time when I feel I could go for a bit more elegant look. I go for the turban. For those who do not know how to tie a turban and want to, I'll teach you next time. It's quite simple. At least this one is....
~
Ok. Tak se muzu chovat jako drsnacka, ktera nepotrebuje paruku a nestydim se a atd. Ale vis, ono mi je nekdy chladno na tu lebku. I kdyz je +12 C. I kdyz jsem doma, je mi zima na hlavu. Mamky pravidlo : Zadne noseni cepice na hlave doma, pro me neplati! Muahaha .... rebelie! To je ta troska Kozaku ve me. Kdyz je -20C tak rada nosim svoji ruskou cepici s kozesinkou, ale pak prijde cas, kdy si chci vzit neco elegantnejsiho. Treba turban. Pro ti, kteri nevedi jak se zavazuje turban a chteli by, naucim vas to priste. je to dost jednoduche. Alespon tento je....






 

Excuse moi?!


Mais, je sais pas!!


Vous voulez une photo avec moi?


Est-ce que mon tuban belle apparence? Oui? 


Fromaaaaage!!!

11 comments:

  1. Super, tak nech kontrola dopadne najlepsie ako sa da! ... a o chvilku mame leto a budeme sa potit vsetci ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha! doufam, ze ale nestravime ty ""spoceny dny" v tramvaji!

      Delete
  2. je úžasné jak si rakovinu dokázala porazit! jsi skvělá! rozhodně ti fandím :-))

    ReplyDelete
  3. Tvůj blog je úžasný, ty jsi moc krásná, silná a obdivuhodná žena, děkuji ti za něj. Já jsem zdravá a moc tě obdivuji. Přeju ti at vyšetření dopadne dobře. A piš dál, myslím že to má smysl. Sex ve městě je the best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekuji ti moc a taky si myslim, ze Sex ve Meste je skvely!

      Delete
  4. Jsi divka, kterou obdivuju celym srdcem, cely den premyslim nad tim, jak muzes byt tak silna, stale okouzlujici a vsechno zvladnout. Stale ctu tve clanky a myslim si, ze jsi cim dal krasnejsi. Musis byt uzasny clovek.

    Rada bych o tobe napsala na muj blog rozhovor, pokud by jsi chtela. Staci jen napsat na muj blog ( www.wooklook.blogspot.com ) nebo na email ( vanessa.c@fametv.cz ). Byla bych velmi rada, kdyz by muj prvni rozhovor mohl byt se statecnou zenou.

    ReplyDelete
  5. Ty jsi rozhodně krásná i bez vlasů, máš nádherný obličej. Na kontrolu držím pěsti, obdivuju Tvůj nadhled a bavím se nad Tvými vtipy a těším se na návod na turban, moc se mi líbí:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iri, musis jeste pockat, nemam zrovna cas to nafotit, doufam, ze se ti bude libit dalsi post! ;) dekuji za sweet lichotky!

      Delete
  6. Citala som si predosly post e je ubohe, ako niektori ludia zmyslaju. Budem sa sice opakovat, ale obdivujem ta, tvoju silu vtip a optimizmus, blog je super, sledujem !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i ja si cetla tvuj blog a moc jsem se zasmala nad "diapers with shit on them"! :D

      Delete