Friday, January 18, 2013

XOXO 2013

Od malicka jsem milovala casopisy. Zejmena ty, kteri byly zamereny na modu. Moje maminka je mela vsude  polozeny, jako kdyby to byly Bible. Coz oni jsou v podstate takove pamphlety, patrici Bibli. Nez jsem mohla ani cist, tak mi cetla ona clanky a ja poslouchala a zaroven se koukala na "obrazky". Fotky modelek, navrharu a celebrit, kteri byli v rousi drahych latek a kreslenych lineich. Vogue a Elle pro me byly casopisy, ktere jsem listovala misto pohadek, jakoz je Cervena Karkulka nebo Popelka. Rikala jsem si, ze bych taky chtela jednou byt jeden z techto panenek a nosit tito skvostne kousky, ktere jsem pak pozdeji videla v satniku me maminky. Nikdy bych ale neverila, ze bych opravdu mela tu moznost byt vyfocena a dokonce mit i clanek, ktery ja jsem napsala a vse by bylo uvedeno v modnim casopise. Samozrejme urcite ne, v tak prestiznim casopise jako ze je Elle. 
Byla jsem naprosto nadsena, ze jsem mela tu moznost napsat clanek, ale hlavne clanek, ktery mel nejen smysl pro modu, ale take pro zeny ktere ctou tento casopis. To znamena, ze ja jsem psala o me nemoci. Nemoc, ktera zasahuje biologicky jen zeny. Psychicky to ale muze zasahnout obe pohlavi, protoze pokud zena ma partnera, tak by mel stat pri boku a psychicky ji podporovat. Ja nastesti mela brachove, tatu, mamu a babicku s dedou, kteri me kazdy den podporovali a byli tam kdyz jsem je potrebovala. Kdyz jsem je nechtela obtezovat, tak jsem dostavala podporujici zpravy od pratelu a od lidi, ze bych ani necekala. Chtela bych podekovat vsem, kteri me podporovali a fandili pri te boji s touhle nemoci. 
Dekuji vsem z Elle - Anicko, Andrejko, Ivonko, Bene. A dekuji vsem pratelum, kteri me podporovali tuhle temnou chvili. 
Byly jste naprosto uzasni.
~
Ever since I was a little girl, I have loved magazines. Especially fashion magazines. My mom had them everywhere around the house, as if they were Bibles. Which in a way they are sort of like pamphlets, belonging to the Bible. Before I was able to read, she would read the articles to me and I listed and looked at the pictures. Photos of models, designers and celebrities, who were in enshrouded in expensive fabric and drawn lines. Vogue and Elle were magazines which I went through instead of reading Little Red Riding Hood or Cinderella. I thought to myself, how much I would love to be in one of those dolls and wear such exquisite pieces, which I then later saw in my moms wardrobe. Never would I have thought, that I would have the possibility to have my photos and even have an article, which I myself wrote, in a fashion magazine. Of course, never would I thought it would be in such a prestigous magazine such as Elle.
I was completely ecsatic, that I had the possibility to write an article, but mostly an article, which not only was to be about fashion, but specifically for the women who read this magazine. That means, I got to write about my illness. An illness which biologically concerns only women. Psychologically it can concern both genders, since if a woman has a partner (male), then he should stand by her side and be of mental support. I luckily had my brothers, dad, mom and my grandparents, who were supporting and rooting for me everyday. They were there when I needed them. But when I didn't want to bother them, I had friends who extremely supportive of me and also rooted for me during my fight with this illness. 
Thank you all from Elle - Anna, Andrea, Ivona, Ben. And thank you to all my friends who had supported me during this difficult time. 
You were absolutely wonderful



Preji vsem stastny a zdravy 2013!

XOXO

Julie ~ Peach

16 comments:

  1. wow! Si silná žena. A ten článok si si veľmi zaslúžila!! Gratulujem :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Ahoj, četla jsem tvůj článek v Elle. Jsi úžasná! Je skvělé, že jsi to zvládla. Gratuluji :)

    ReplyDelete
  3. Dnes jsem tvůj článek četla.Musím říct, že mě to strašně dojalo a překvapilo, jak tak mladá žena jako ty, se přes to všechno dokázala přenést a bojovat!Myslím,že každá nemocná žena, by si měla přečíst tvůj článek a nic nevzdávat. Jsi úžasná a místo v ELLE si zasloužíš!A i přes tvou nemoc jsi zůstala krásná a stylová!)) Máš můj respekt a držím palce a přeji ještě spoustu takových článků, myslím si,že ted' jsi inspirací pro všechny ženy, at' už nemocné nebo ne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beth, dekuji a doufam, ze si v clanku najdou silu i zeny, kterou ji potrebuji!:)

      Delete
  4. Ted jsem ho dočetla! Jsi super a přidávám tě mezi followers! Fandím ti! :-)

    www.pavlina-javurkova.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Dnes jsem četla! Super...na fotkách jsi Nádherná..moc tě obdivuji!
    Držím ti ve všem palce:) časopis už mám doma:)

    http://morningtomorrow.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. TomorrowMorning dekuji a jsem rada, ze se ti to libilo!

      Delete
  6. Jsi nádherná a neuvěřitelně tě obdivuju.. přeju ti moc moc zdraví/štěstí!

    ReplyDelete
  7. Prianí zdravia, šťastia tu máš hojne, to že si prenádherná si neodpustím. Nechcem aby si mala pocit, že som ťa ľutovala. To ani náhodou. Ja ti chcem povedať, že tlieskam nad tým, čo si urobila. Hovorila som o takých činoch a riešeniach situácií takýmto spôsobom s priateľmi, známimi i neznámimi. Ako ľahko sa vyslovujú ortieľe, rady a konštatovania nad osudmi druhých, však? :) Ale ty si to proste ako silná osoba urobila. Urobila si, čo treba. Vložila sa do toho, čo miluješ a vzápätí, dostala si od toho milovaného štafetu na novú dráhu a proces sformovania bol tu! Ty si potrebovala takúto zlú vec na to, aby si sa dostala do Elle, ja som potrebovala Elle, aby som narazila na teba. Úprimne si želám, že keď raz budem veľká a budem písať v Elle ( ako správny sebavedomý človek, pravd,a skromnosť žiadna) a ako veľká teta novinárka a fotografka, bude môj život bohatý práve vďaka ľuďom, ako si ty. Dostala si dar :)
    PS: Prajem ti ten najúžasnejší šatník na svete a iskru v srdci (:

    http://laurart-tea-session.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  8. Drahá Julie,

    tvůj článek v Elle byl skvělý! V časopise, který je víceméně světem iluze (světem módy, která vlastně iluzí je) mě dostal do reality... a taky právě onen milovaný svět krásy a módy spojil s realitou. Úplně mě pohltil tvůj optimismus, energie, ,,chladná hlava" a zároveň ohromná síla! :-)
    Přeji ti, ať tě nic z toho nikdy (ani po ,,boji" :-) ) neopouští! Jsi skvělá a musím dodat - NESKUTEČNĚ nádherná! Posílám veeeliký pozdrav a další pozitivní energii!

    S láskou, Anet

    ReplyDelete
  9. Ahoj Julie, dnes jsem četla článek v Elle a také zkoukla fotky...následně Tvůj blog. Čiší z Tvého psaní taková síla a energie, která se jen tak nevidí a už vůbec ne v situaci, kterou jsi prošla a procházíš. Máš můj obdiv, moc Ti fandím, jsi silná osobnost! Přeji spoustu zdraví a štěstí!
    P.S: Máš velmi krásný a výrazný obličej, že Ti to i bez těch vlasů sluší tak, že nechápu!:)
    Držím palce!

    ReplyDelete