Friday, June 19, 2015

Rice Rice baby!

I know. I am still missing the last stop but it will just have to wait. I'm working (or trying to) on my master’s thesis. It's going very slow well! 
Traveling is a great way to meet new people and see new cultures. Of course besides keeping it safe, you need to also make sure you take care of your skin. Usually the weather in hot countries calls for something refreshing for your face. Most of you have probably bought, tried or use mineral sprays like Evian, La Roche Posey, Avene, etc... Buying it and using it all summer can begin to add up and in the end you stop buying it because you'd rather use the money on prosecco food. 
I personally feel that way, so instead of buying it - I make it. No I do not climb some mountain for fresh spring water or whatever. I use rice water. Yep. We eat a lot of rice at home anyways and recently I was talking to my Halmoni (Korean for grandmother) and she said that the Japanese geishas would wash their hair with rice water to keep it strong and shiny. In my Halmonis case, they would do it to keep their skin soft and fresh. And because I'm a skin care junkie, the idea of making my own facial mist was born! 
You're probably wondering why rice water. Well the benefits of rice water are amazing. Plus, I like amazing things.


Skin Care Benefits
  • inositol a.k.a. Vitamin B - promotes cell growth & slows down aging
  • moisturizing and an excellent antioxidant, which helps prevent age related spots
  • helps ease inflammation and mild protection from the sun
  • use it as a toner - rice water helps stabilize your skins ph, minimize pores & tighten skin
  • atopic dermatitis a.k.a chronic inflammation of the skin - wet a cotton pad with rice water & place it on the area
  • de-stress your mind - put a cup of rice in a muslin/linen bag with lavender, slices of lemon, camomile
Hair Care Benefits
  • conditioner - after rinsing the shampoo from your hair, pour rice water over your hair & keep it in. some rinse it out but I prefer to keep it in (2x week)
  • rice protein - gives you shiny and strong hair
  • detangles
You can also drink the rice water. It is high in carbohydrates, so it works an energy drink, but also helps prevent Alzheimer’s disease (like when you are studying ...) and helps against cancer. 

Preparation


It's 2:1 . So for half a cup of rice, put a cup and half of water



 Let it sit for a about 5 minutes


Massage the rice thoroughly. Pour the water into a bottle. Repeat this step 3x



Enjoy and let me know how you like the results!

Ceska verze

Vím. Stále mi chybí poslední zastávka, ale prostě to musí počkat. Pracuju (nebo se snažim) pracovat na diplomové práci. Jde to hrozně pomalu skvěle! Cestování je nejlepší způsob jak poznat nové lidi a nové kultury. Samozřejmě je důležitý cestovat bezpečně, ale taky je důležitý se starat o své pleti. Většinou když cestujete do teplých krajin, tak je super mít něco osvěžující pro tvoji pleť. Většina z vás si určitě už koupila nebo vyzkoušela minirální spreje jako je Evian, la Roche Posez, Avene, atd... Pokud to kupujete a používáte celý léto, tak ono se to začne finanční sčítat. pak to úplně přestaneš kupovat, protože by jste radši použili ty peníze na prosecco jídlo. Já osobně se tak vždy cítím, takže místo toho abych si to kupovala, vyrobim si doma svůj. Samozřejmě, že nikam nelezu na nějakou horu nebo nejezdím k nějakým potokum. Používám rýžovou vodu. Jo. Doma jíme hodně rýže a tudle jsem se bavila se svoji Halmoni (korejsky babička) a říkala, že japonské geishy používaly rýžovou vodu na mytí vlasů, aby byly silné a lesklé. A protože jsem závislá na pletóvé produkty, vznikl nápad si vyrobit svůj minerální sprej! Možná se divíte proč zrovna rýžová voda. Inu, benefity rýžové vody jsou úžasné a výsledky taky. Plus, miluju úžasné věci.


Přínos pro Pleť
  • insoitol aka vitamín B - podporuje růst buněk a zpomaluje stárnutí kůže
  • hydratační a vynikající antioxidant, který pomáhá předcházet stařeckých skvrn
  • pomáhá zmírnit záněty a mírná ochrana před sluncem
  • používej jako toner - rýžová voda pomáhá stabilizovat pleťový ph, minimalizovat póry a napnutí kůži
  • atopic dermatitis a.k.a. chronický zánět pokožky nebo-li kožní exzém - smoč bavlněnou vatu v rýžové vodě a umísti na poškozenou část těla
  • de-stress tvoji mysl - dej hrnek rýže do lněné látky/ taštičky s levandulí, plátky citrónu nebo heřmánek
Přínos pro Vlasy
  • kondicionér - Po opláchnutí šampónu z vlasů, přelij rýžovou vodu přes vlasy a nevymívej, ale pokud chces vypláchni. Já dávám přednost zanechání ve vlasech (2x týdně)
  • rýžový protein - dává vám lesklé a silné vlasy
  • rozčesává
·   
Můžes rýžovou vodu taky vypít. Má vysoký obsah sacharidů, takže to v podstatě funguje jako energy drink, ale taky napomáha bojovat proti Alzheimer (jako když se učíš…) a pomáhá bojovat proti rakovině

Zpusob pripravy


Je to 2:1, takze jeden hrnek ryze se rovna 2 az 3 hrnky vody


Nech vodu lezet asi tak 5 minut


Masiruj ryzi ve vode asi 5 minut a vodu vylej do flaskz nebo jina nadoba . Tenhle postup opakuj 3x.


Pouzij a napis jak se libeji vysledky!

P.S. Pouzivejte asijskou ryzi. nemuze byt rychlovarna nebo instantni. Nejlepe koupite u vietnamcu. neoporucuji taky pouzivat jasminovou

No comments:

Post a Comment